Panas!..

PENDAFTARAN SKIM KUMPULAN WANG AMANAH PELAJAR(KWAMP)2011 DAN SKIM BANTUAN TUISYEN(SBT)2011 MELALUI PORTAL ekasih

Ketahui Teknik Rahsia Orang Korea Kekal Lansing..klik disini
Bermula pada sessi persekolahan 2011, Semua bantuan persekolahan seperti Skim Bantuan Tuisyen (SBT) , Skim Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin (KWAMP) dan banyak lagi bantuan lain akan di salurkan kepada para pelajar yang layak berdasarkan daripada data yang dikutip daripada maklumat portal ekasih.

Ibu Bapa yang layak dan ingin memohon bantuan tersebut, hendaklah mendaftarkan sendiri maklumat peribadi dan pendapatan isi rumah secara online di Portal ekasih.

Siapa yang layak mendaftar?
Semua Ketua Isi Rumah (KIR) yang berpendapatan kurang daripada RM 1500 (Bandar) atau RM 1000 (Luar Bandar) sebulan adalah layak dan digalakkan untuk mendaftar.
Sekiranya tiada anak yang masih bersekolah adakah perlu untuk memohon? Ya. Sebab bantuan dalam bentuk lain, contohnya pemberian rumah melalui Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) juga adalah berdasarkan kepada data/maklumat eKasih. Begitulah seperti yang difahamkan.
Pendaftaran untuk tujuan berkenaan cukup mudah, hanya perlu klik pada menuPendaftaran Ringkas, kemudian isikan maklumat yang dikehendaki. Pendaftaran cukup mudah dan hanya memerlukan masa yang singkat. Pemohon hanya perlu mengisi beberapa butiran ringkas. Ruangan yang bertanda asterisk (*) adalah maklumat yang wajib diisikan.
Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...
"Mencari Peluang Bisnes Dari Rumah Dengan Modal Kecil? Klik Sini"
"-HOT-Wangian khas untuk memikat wanita - Wanita pasti tergoda -.."
Pemakluman Mengenai Kemiskinan
Selain daripada itu, Portal eKasih juga menyediakan kemudahan untuk kita memaklumkan sebarang maklumat yang berkaitan dengan kemiskinan untuk semakan oleh Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri. Kemudahan itu boleh diakses melalui menu pilihan Pemakluman Kemiskinan. Hanya sedikit maklumat yang perlu diisi oleh pelapor, seperti Nama; Alamat; Negeri; Daerah dan Komen. Bagaimanapun diharap pelapor dapat memberikan maklumat yang tepat supaya tindakan dapat diambil dengan kadar segera.
Untuk mendaftar atau menghantar maklumat kemiskinan yang dimaksudkan, sila layari, Portal eKasih di: www.ekasih.gov.my.

Kepada rakan rakan blogger —–kita kongsi info ini kepada orang lain lebih lebih lagi kepada orang lain lebih lebih lagi mereka yang tinggal di pedalaman dan kampung kampung ulu, yang tak mempunyai kemudahan jalur lebar. Kita boleh bantu mereka dengan membantu mereka mendaftar atau kalau tidak pun sekadar memaklumkan mengenai hal ini. Diharapkan mereka tidak tercicir hanya kerana tidak ada kemudahan ini…kesian kan!!! Sebab mereka layak memperolehinya tapi tidak ada kemudahan..Ingatlah bukan semua orang seperti kita..

Kredit kepada Kulanzsalleh.com atas info ini.

Incoming search terms:

18 comments

  1. nice info la mummy!

    Terkini : Unicorn Wujud?

  2. alamak sis…gud info
    kepada yang layak silalh daftar

  3. Owh..bagus..saya akan war2 kan..

  4. tq sis,

    pelik r nape kerajaan wat macam ni,cian kat orang yang xde kemudahan internet..adoii..sabar jelah..

    iA Mj akan war-warkan..

  5. @ jue

    Kite leh tlong 2k isi kt org yg xde kmudahan ni….

    qiqi da usha da n da isikn da…yg pnting kena de no ic prgnye, alamatnye

  6. sy akan war2kan berita baik ini nanti…tq for the info ellen

  7. :: BLUEDIANTHUS ::

    Thanks atas info ini ellen..:)

  8. thnx 4 this nice info kak Ellen.. tp pelik jugak, knape GOV buat system online? kesian kat org yg xde internet.. x patut..

  9. @Suffer8zine—info yang harus di kongsikan bersama

  10. @Secantik manis—bantulah mereka yang tidak mampu untuk mendaftar ya.

  11. @Maisyah—ok, teruskan usaha ya..hehe

  12. @jue—inilah yang menjadi masalah ni, mungkin mereka overlook this problem..apa pun kita yang ada ni bantulah mereka ya.

  13. @Adik qiqi—itulah motif sebenar kita nak war2 kan benda ni, tahniah kerana adik telah melaksanakan kewajiban sebagai seorang yang bertanggungjawab.

  14. @suzzsuzie—ok, tlg war2 kan ya

  15. @Sis Warnie—ok, u re welcome sis..

  16. @Rafhan—inilah yang peliknya, so kita kena bantu mereka ya dik..

  17. kenapa saya nak daftar e kasih tak boleh

  18. sampai sekarang belum taw lagi mcm mana nk daftar online,semua nya tak boleh pakai..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top