Panas!..

Daftar e-Kasih bukan penentu kelayakan terima bantuan

Ketahui Teknik Rahsia Orang Korea Kekal Lansing..klik disini
Suami puji wanita lain, petanda hubungan dalam bahaya
''Meletop 25 Artis Malaysia Yang masih Cantik Di Usia 40 & 50 An "
CARA MUDAH BUAT $100 SEHARI SECARA ONLINE !
INGIN MENAMBAH PENDAPATAN KELUARGA ANDA..klik disini
Pendaftaran terbuka data keluarga miskin dalam sistem maklumat kemiskinan negara (e-Kasih) bukan penentu kelayakan untuk mereka menerima bantuan di bawah program pembasmian kemiskinan yang dijalankan Kementerian dan agensi berkaitan.

Klik button untuk ke Portal e-kasih
Unit Penyelarasan Perlaksanaan Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) berkata ini kerana e-kasih bukanlah badan yang memberi bantuan, seperti mana tanggapan banyak pihak.

Pendaftaran terbuka hanya menentukan samada bancian terperinci layak dijalankan atau sebaliknya, kata kenyataan ICU JPM pada selasa.

Maklumat dalam e-kasih boleh digunakan untuk perancangan projek bagi penyaluran projek dan penyertaan projek oelh semua agensi yang diberikan akses.

e-Kasih ditubuhkan pada 2007 sebagai sistem pengkalan data keluarga miskin yang diwujudkan diperingkat nasional bagi memudahkan agensi agensi pemberi bantuan yang memilih golongan yang betul betul la6ak menerima bantuan di bawah program pembasmian kemiskinan yang dilaksanakan.

"Exam PTD 2014"
"-HOT-Wangian khas untuk memikat wanita - Wanita pasti tergoda -.."
"-Berita Hot Dan Menarik Hanya Di Sini -.."
INGIN MENAMBAH PENDAPATAN KELUARGA ANDA..klik disini
Kriteria menenukan status kemiskinan adalah pendapatan garis Kemiskinan (PGK) dan PGK per kapita isi rumah yang telah ditentukan oleh Unit Perancang Ekonomi (EPU).

Data dan maklumat yang dimasukkan ke dalam e_kasih berasaskan kepada Bancian Isi Rumah Miskin (BIRM) yang telah dilaksanakan dalam dua fasa selain melalui kaedah pendaftaran terbuka iaitu atas talian (online) atau laman sesawang www.ekasih.gov.my.

Bancian Fasa 1 yang dijalankan pada Disember 2007 sehingga Jun 2008 mendapati seramai 181,564 isi rumah telah didaftarkan dengan 44,643 isi rumah dalam kategori miskin tegar, 53,557 isi rumah dalam Kategori Miskin dan selebihnya 83,364 mudah miskin.

Fasa II bancian yang dijalankan pada Januari 2008 sehingga Julai 2009 pula mendapati seramai 46,976 isi rumah telah didaftarkan dan daripada jumlah itu 6,366 isi rumah dalam kategori miskin tegar , 13,476 isi rumah dalam kategori Miskin dan selebihnya 27,134 mudah miskin.

Sehingga 14 Jan 2011, sejumlah 195,493 kes dibawah pendaftaran terbuka telah diterima dan daripada jumlah itu 89,359 kes telah dibuat bancian, 66,377 kes tidak layak dibuat bancian dan selebihnya 39,757 sedang dibuat bancian
sumber : Daily Express
"-Berita Hot Dan Menarik Hanya Di Sini -.."
INGIN MENAMBAH PENDAPATAN KELUARGA ANDA..klik disini

Incoming search terms:

6 comments

 1. ape function e kasih ni sebenarnya? jkm mana?

  Terkini: Cara Mengesan Lelaki Itu Teruna Atau Tidak

 2. Puan Besar Shag Yahaya

  Biasalah mesti ada kaji selidik dulu. Kalau tak, ada yg sanggup menipu nak dapatkan bantuan. Haha 😀

 3. benda2 nie mesti diorang nak kaji dulu kan??

 4. hai, nak tanya bagiamana nak daftar sebab bila saya buka untk daftra(utk kawan) tiada tempat sign in pun…ke dah tutup..? pelik betullaaa

 5. norhayati binti husein

  Askm sy dr tmn samudra giant b.cves nk tnya pendtftran e_kasih dn teman 1azam…cm sy ibu tungal ank 2…0173513103

 6. norhayati binti husein

  Nk kn borang p.mohonan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top