Panas!..

Firefly Tawar Tambang Murah/Termampu antara KL-KK/KL-Kuching

Ketahui Teknik Rahsia Orang Korea Kekal Lansing..klik disini
Operasi perkhidmatan Firefly antara Kota Kinabalu dan Kuala Lumpur akan bermula pada 15hb Januari 2011.  Ianya akan dapat memberikan satu lagi altenatif perjalanan udara dengan tambang termampu atau termurah antara Malaysia Timur dan Malaysia Barat.


Tinjauan ke atas laman sesawang Firefly dan juga pengangkutan Tambang murah Air Asia menunjukkan tambang yang ditawarkan oleh Firefly jauh lebih rendah, bermula daripada RM59.0 setiap penumpang bagi perjalanan sehala.

Firefly dikendalikan oleh Firefly Sdn Bhd iaitu subsidiari Penerbangan Malaysia(MAS) telah membuka tempahan dalam taliannya untuk laluan tersebut (KLIA-KKIA) sejak sabtu lalu untuk perjalanan antara 17 Jan dan 15 Mei tahun ini.

Pesawat 737-800 digunakan dalam perkhidmatan itu yang akan membuat dua kali penerbangan setiap hari dari KL ke KK dan sebaliknya sehingga 24 Jan, dan ianya bakal ditambah kepada tiga kali sehari.

Laluan perkhidmatan baru Firefly adalah sebahagian daripada rancangan perluasan syarikat itu ke Malaysia Timur bagi melengkapkan strategi MAS untuk mengembangkan perniagaan kumpulan itu secara apa yang disasarkan.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...
"Mencari Peluang Bisnes Dari Rumah Dengan Modal Kecil? Klik Sini"
"-HOT-Wangian khas untuk memikat wanita - Wanita pasti tergoda -.."
Selain dari tambang lebih murah, Firefly juga menawarkan pilihan set perkhidmatan standard atau premium kepada Para Penumpang yang mempunyai opsyen untuk memilih tambahan harga sarapan dalam penerbangan, barang niaga, bayaran periksa bagasi atau lebih kepada kos tiket.

Seseorang penumpang hanya dikenakan RM38 untuk set perkhidmatan standard dengan membuat pembelian secara online, yang termasuk sarapan pilihan dalam penerbangan, pemilihan kerusi premium dan pemeriksaan bagasi 15kg + 5kg.  Jika dihitung semuanya ini lebih murah berbanding pesaingnya iaitu AirAsia.

Nak share sket pasal apa yang ada kat laman sesawang Firefly ni..
Untuk melayari Laman sesawang FireFly sila klik SINI

So, kepada mereka2 yang berada di Semenanjung dan ingin ke Sabah, kini anda mempunyai pilihan lain untuk ke KK dengan harga yang lebih murah lagi..rancanglah percutian anda..jangan lupa colling2 ellen ya..hehe..
[harap2 pihak Firefly bagi tambang free kat Ellen bila buat n3 ni..miahahahaha]

Incoming search terms:

30 comments

  1. da lame nak g KK taw kak ellen :( tapi sobsss.. no komen. huuu!! asyik pospone je.. takut duit xcukup la apela.. student la katekan..

  2. nanti nak g sabah kena contact ellen dulu…

  3. AngahSayang2314

    wah ellen dah daji duta penerbangan ke??? apa pun thanks 4 info

  4. @Naem—-Yer ka…bila tu, jan lupa inform akak ye..mana tau time tu akak senang..hehe

  5. @lynn–Boleh saja..tak der probs sis..hehe

  6. @Angah….duta tak berbayar ni Angah..hehe

  7. wowww memang murah..tapi saya sekarang ngah pokai ni heheheh..

  8. ellen dpt komisen ea? hehe..
    bgus ah ellen, nnt leh jd pemandu pelancong rain.

    yuhuuu

  9. Yeyeye!
    nanti boleh jalan2 ke KK .
    dah lama nak pergi sana :)

  10. Kena tunggu promotion dia dulu ni.. macam AirAsia juga, ada masa murah, ada masa mahal..

  11. Ini peluang terbaik & memberi lebih pilihan selain dr Air Asia..kalau berpeluang nak bawa keluarga jalan2 ke sabah

  12. lynn x pernah try naik firefly lagi…

  13. kira nk pg sabah lg lh kak.. klau pg nnti,nk jumpe akak..boleh tak? *mata bsinar2*

  14. @Hantwo—kena kumpul duit lagi ni..hehe

  15. @Rain—mana der dapat komisen..free ja..kalo Rain nak g sabah boleh saja ellen jadi pemandu pelancong..no probs..!!

  16. @Bunga Kuning—Boleh saja, sila lah datang ya..

  17. @Jerry–A'ah dia macam Air asi juga tapi fare yang dia tawarkan lebih rendah dari AA la…tapi tak tau plak jenis kapalnya camana kan,..huhu

  18. @Ozzy—Silalah datang bawa anak2 ke sabah jalan2…

  19. @Lynn—Ellen pun tak pernah lagi..nak try ni next time..

  20. @Adik Dara—Boleh saja kalo nak g KK, inform akak awal2 ya..boleh buat plan baik punya!!

  21. ah nyesal tak kenal2 awal2 dulu..dah pi kk 2008, tapi mgkn tis year nak pi sarawak pulak..

    rindu nak makan udang besar2+murah dr tempat lain kat pasar pilipin tu..tapi mula2 sampai ingat seafoods murah tapi cam kat sini jer harganyer..

    tapi kk memmang best..

  22. nak gi sabah nnt nak contact ellen la.. supaya ellen boleh tolong suggest pakej best n murah kat sana.. hehe..

  23. Sumandak Kinabalu

    Mula-mula ja kali moi…
    Lama-lama pandai naik juga tu :)

  24. ellen..berapa dpt komisen baut n3 ni??hehe…

  25. @Anna—Rasanya tak ada masalah tu,..hehe

  26. @sumandak—ya ..kalo bukan kita, sapa lagi..persoalannya, mereka bagi tiket free ka ni..hahha…

  27. @Sumandak—a'ah, mereka akan kasih naik juga tu nanti bila dah femes kan,.so ambil peluang sekarang…hehe

  28. akak tak pernah lagi pe ke sabah serawak nun..
    tak dak duit la..
    hahahha

  29. perghhh… biar betoi… murah2…

  30. bestnye kalau dah naik kapal terbang..hihi
    yaty tak penah naik flight..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top