Panas!..

Peluang pelajar lepasan program Matrikulasi

Salam Pagi…
Tentu ramai yang dah dapat result SPM kan…so sekarang tengah berfikir ke mana hala tuju selepas SPM ini.  Mungkin ada yang berfikir nak ke Matrikulasi tapi masih tertanya2 apakah yang akan mereka perolehi dengan melanjutkan pelajaran di Matrikulasi ini.
Perkara ini berlaku juga pada seorang anak buah Ellen yang memperolehi keputusan yang cemerlang dengan mendapat A dalam sembilan subjek yang dia ambil dalam SPM..,Ellen sharekan di sini apakah yang akan kita dapat atau dimanakah kita boleh pergi selepas Matriks nanti
Ellen ambil fakta ni dari website bahagian Matrikluasi KPM
Fakta menarik yang perlu anda ketahui tentang lepasan Program Matrikulasi. Pelajar lepasan program ini boleh melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah di:
 1. Semua Institusi Pengajian Tinggi Awam kecuali UIAM dan UPNM
 1. Semua Institusi Pengajian Tinggi Swasta di Malaysia
 1. 8 buah Universiti di Indonesia
 1. 7 buah universiti di United Kingdom
 1. 2 buah universiti di Australia
 1. 2 buah universiti di New Zealand

Incoming search terms:

3 comments

 1. kalau result gempak boleh aje masuk sini

  Terkini : Belasah Ibu Sebab Kahwin Lain

 2. LennMommaChubby

  Teringat pula zaman sy dulu-dulu. Keputusan SPM boleh dikatakan berada dalam kategori yang baik. Tapi malangnya sy tidak mengambil peluang yg ada. Kdg2 bila ingat balik, rasa menyesal… Tapi semua tak akan berulang lagi…..

 3. ulan harap lah mau sekolah balik hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top