Panas!..

4 model baru Rumah mesra rakyat oleh SPNB

Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) akan memperkenalkan empat reka bentuk baru Rumah Mesra Rakyat (RMR) sebelum hujung tahun ini yang akan memberi lebih pilihan kepada penerima skim itu.

Pengarah Urusan SPNB Datuk Kamarul Rashdan Salleh berkata rumah-rumah baru akan dijual pada harga RM55,000 hingga RM65,000 berbanding RM75,000 bagi rumah sedia ada.

“SPNB menerima 13 cadangan reka bentuk RMR yang sesuai dengan keadaan semasa serta menepati spesifikasi yang dikehendaki dan kesemuanya akan dihantar kepada Kementerian Kewangan untuk penilaian dan pemilihan.

Daripada jumlah itu, hanya empat reka bentuk akan dipilih dan akan menjadi model baru yang akan mula diperkenalkan pada suku keempat tahun ini,” katanya di sini hari ini.

Kamarul berkata kesemua cadangan yang diterima juga akan membabitkan model yang mempunyai keluasan lebih 1,000 kaki persegi berbanding hanya 866 kaki persegi bagi rumah-rumah sedia ada. – Bernama

 

nota kaki :

Kalo nak info lebih lanjut bolehlah ke web SPNB  http://www.spnb.com.my/

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top