Panas!..

Semakan kemasukan ke Tingkatan 6 2011 melalui online dan sms

Hai Hai..salam pagi dan selamat ‘labor day’

Adik2 yang tidak mendapat tempat ke Matriks, bolehlah mencuba untuk masuk ke Tingkatan 6 rendah…ok juga tu kan..

So, Ellen nak gtau yang mulai hari ni 2/5/2011 ,dah boleh cek samada dapat atau tak nak masuk ke Tingkatan 6 Rendah ni..kalo nak cek tu. bolehlah klik link kat bawah ni

Semakan Kemasukan ke Tingkatan 6 Rendah 2011

 

kalo nak cek melalui sms:-

MOE(jarak)T6(jarak)NO KP(jarak)No Kad Pengenalan dan hantar ke 15888

RAYUAN KE TINGKATAN 6

Mereka yang tidak mendapat tawaran ke Tingkatan 6 ini boleh membuat rayuan ke Jabatan Pelajaran Negeri berkenaan melalui pengetua sekolah asal murid dengan mengunakan Borang T6BKK.

PERTUKARAN JURUSAN

Mereka yang ingin menukar jurusan yang ditawarkan perlu membuat permohonan.

Permohonan pertukaran jurusan hendaklah dikemukakan melalui Pengetua Sekolah kepada Jabatan Pelajaran Negeri berkenaan.

PERTUKARAN SEKOLAH

Dalam Negeri – mengikut tatacara biasa dan diputuskan oleh Jabatan Pelajaran Negeri berkenaan.

Antara Negeri – pemohon perlu melapor diri terlebih dahulu di sekolah pusat Tingkatan Enam di mana murid telah ditempatkan, dan membuat permohonan pertukaran antara negeri melalui Pengetua sekolah tersebut seperti biasa.

PLKN

Bagi mereka yang sedang menghadiri kursus PLKN dan telah mendapat tawaran Tingkatan 6 perlu memaklumkan kepada sekolah yang telah ditempatkan untuk pendaftaran lewat selepas tamat kursus PLKN.

Untuk perhatian adik2, Mereka yang telah ditawarkan pengajian ke Kolej Matrikulasi tidak akan ditawarkan untuk memasuki Tingkatan 6. Jika pelajar berkenaan menolak tawaran ke Kolej Matrikulasi dan ingin masuk ke Tingkatan 6, mereka perlulah membuat permohonan.

Jika mempunyai sebarang pertanyaan mengenai pengambilan kemasukan ke Tingkatan 6, sila hubungi Jabatan Pelajaran Negeri yang terdekat atau mana-mana sekolah yang ada menawarkan kelas Tingkatan 6.

Sebarang pertanyaan juga boleh dikemukakan kepada Kementerian Pelajaran melalui Pn. Norchahaya Abd. Ghani di talian 03 8884 9456 atau En.Md.Jamal Hj.Bongkek 016 220 8322 atau En.Selamon Kosrin 03 8884 9352 dan no. faks 03 8888 6673.

 

Incoming search terms:

7 comments

  1. merahgurls..

    wah,,dh jumpe pon ape yg saya sedang cari,,,,,

  2. are ryos stylo

    bila form 5 2012 nak open ni….

  3. knape saya antar mcj,tp dya ckp x layak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top