Panas!..

Resepi : Ikan masak Ampap

Ketahui Teknik Rahsia Orang Korea Kekal Lansing..klik disini
Close
>

Hai ..Salam mesra…

Ellen nak buat resepi ni…hehee..nak share2 ngan kawan2 resepi yang ellen tau masak dan besanya ada di Sabah ja…ekk..di Sarawak/Semenanjung tu pun ada gak rasanya tapi nama lain..hehee…[hancur bm]

Okies…Ellen nak kongsikan resepi ikan masak Ampap ni…antara kegemaran Ellen..

pic ikan masak ampap ni ellen cedok di google…gini la lebih kurang kejadiannya ya..hehee

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...
"Exam PTD 2014"
"-HOT-Wangian khas untuk memikat wanita - Wanita pasti tergoda -.."

Bahan2

4 Ekor Ikan (Ikan apa je ler…ikan basung, Ikan kembung atau apa yang dirasakan ada..hehe)

4 sudu cili Giling(gunakan cili boh pun boleh juga)

2 sudu asam jawa (buang biji)

2 Gelas air

Garam ]

Gula     ]   Secukupnya…

Cara nak masak:

Campurkan cili, asam jawa dan air tadi, gaul rata2 dan masukkan garam serta gula, masukkan ke dalam kuali bersama ikan, masak sehingga air tadi tu kering…nak tinggalkan sikit kuah pun boleh juga…

Lepas tu ambil piring , nasi dan makan…hehee..

 

Amacam senangkan..bagi yang belum pernah rasa…mai lah try resepi ikan masak ampap si Ellen ni..hahahaa…sekali cuba nak dua kali tu..hehe..bagi yang tau..maybe ada resepi lain..bolehlah kongsi2..ni cara ellen..kikiki

 

Incoming search terms:

5 comments

  1. owh…
    macam pernah rasa la pulak ikan masak nih…
    ngee

  2. Saya paling suka masak dan makan ni :)
    Kalau simpan beberapa hari pun tahan…

  3. Saya suka makan jer…
    Tapi nak jugak try masak..hehe

    Neh resepi Abg Long http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/aku-masak-mee-bandung.html

  4. mudah juga erk buat nye..
    boleh juga nak try..

  5. sedapnyaaaaaaaaaaaaaa pedas pedas masam manis ni….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top