Panas!..

KETUA KONGSI GELAP GENG 08 TERSUNGKUR DI KEBUN DURIAN

ANGGOTA polis menjalankan siasatan di tempat King Ying (gambar kecil) mati ditembak di dalam kebun durian di Jalan Paya Terubong, Pulau Pinang semalam.

GEORGE TOWN – Penglibatan seorang kepala gengster bergelar Geng 08 yang sangat dikehendaki atas jenayah pemerasan yang dilakukannya sejak beberapa tahun lalu berakhir dengan dia mati tersungkur di sebuah kebun durian selepas terkena tembakan polis semalam.

Mayat penjenayah yang digeruni di bandar ini, Chor King Ying @ Ah Jin, 52, ditemui dengan badannya terdapat kesan tembakan di kebun buah berkenaan yang terletak kira-kira 100 meter dari jalan utama di Jalan Paya Terubong di sini selepas kejadian berbalas tembak pada pukul 3 pagi itu berlaku.

Difahamkan, selain digeruni orang awam dan penjenayah lain, suspek amat dikehendaki kerana terlibat dalam tujuh kes peras ugut di kawasan kelahirannya di Air Itam di sini sejak beberapa tahun lalu.

Kejadian awal pagi itu berlaku apabila polis yang menjalankan rondaan terserempak dengan suspek yang memandu kereta jenis Kia Rio berwarna biru bersendirian dari Kampung Melayu, Air Itam dalam keadaan mencurigakan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Senior Asisten Komisioner Zahruddin Abdullah berkata, suspek kemudian memecut keretanya sebaik menyedari dia diekori oleh dua buah kereta peronda hingga ke lampu isyarat dekat Flat Green Garden. Jarak antara dua tempat itu kira-kira lima kilometer.

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top