SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA[BR1M]|STATUS PERMOHONAN BANTUAN RM500

Ketahui Teknik Rahsia Orang Korea Kekal Lansing..klik disini

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...
"Mencari Peluang Bisnes Dari Rumah Dengan Modal Kecil? Klik Sini"
"Cara Mudah Kelihatan Jelita Sepantas 4 Hari. KLIK SEKARANG!"

Salam mesra..

Umum dah mengetahui yang permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia[BR1M] yang berupa bantuan tunai RM500 telah pun di lanjutkan ke 10hb Februari 2012.

Walaubagaimanapun, bagi mereka yang telah pun membuat permohonan sebelum ini, bolehlah menyemak status permohonan yang telah dibuat. Untuk menyemak, Pemohon bolehlah menghubungi talian hotline yang telah disediakan iaitu 1800222500 atau 1300883010 mulai 16hb Jan 2012. Talian tersebut akan dibuka bermula jam 9 pagi hingga 5 Petang.

Sekiranya permohonan  tersebut tidak berjaya, rayuan bolehlah dibuat dengan menggunakan borang khas yang boleh diperolehi di Pejabat LHDN dan agensi berkaitan.  Ianya boleh juga di akses melalui laman sesawang LHDN di SINI

Sumber

 

 

Incoming search terms:

Comments

  1. salam ellen….ada tambahan lam entry….boleh juga gunakan sistem email….diorg ada balas jawapan melalui email tuh…

  2. sofna bte saaidin says:

    no ic 610317025440 tlg nyatakan status saya, adakah saya gagal atau tidak harap maklum t.q

  3. nursiah binti ismail says:

    12_169 bandar 8,kota perdana,26700 muadzam shah,pahang darul makmur.

  4. jumidah binti nattasa says:

    saya bertanya saya dapat kah br1m saya

  5. jumidah binti nattasa says:

    adakah nama saya ada dalam senari.br1m

  6. rozita bt sayuti says:

    semak nama permohanan br1m

  7. gahzali bin ali aspar says:

    layak ke aku ni’

  8. norhafizah abdullah says:

    semak status BR1M

  9. PATRICK PHILIP says:

    BILA LAGI

  10. muhamad zaidi bin tukimin says:

    sy nie dpt ke tidak bantuan rm500 nie…saye da mohon da

  11. Charles Ivan A/L David says:

    Semak status BR1M

  12. Jubeli Ak Jana says:

    mcm mana nak check online keputusan to ek?

  13. Abdul Kadir Bin Umar says:

    layak kah saya….?

  14. Abdul Kadir Bin Umar says:

    layakkah saya br1m

  15. MOHAMMAD YAZRI OMAR KHATA says:

    semak status br1m

  16. kenapa nak cek status mesti telefon..x boleh ke cek pakai online? pelik betul la,,kenapa nak susahkan keadaan???

  17. jefri bin jamaluddin says:

    bagaimana status saya?

  18. AJIT SINGH A/L AMOLAKH SINGH says:

    Dah apply tapi belum ada jawapan i.c. 620515 – 02 – 5571

  19. Anna Purani A/P V.Ponniah says:

    semakan status BR1M

  20. Goh Sio Eng says:

    Check application status

  21. semak status BR1M..

  22. denny bin takun says:

    tolong semak saya layak kaa taw tedak ……aduuu macm teda layak jak neee please ……..

  23. md.amli bin md.talip says:

    cek br1m

  24. LU CHENG ING says:

    Result of BR1M for Lu Cheng Ing have accept or not.

  25. Ermmm hotline x pnh dpt call pun…..shari suntuk call ttp x dpt

  26. RAJESWARI a/p SANTHANAM says:

    saya layak ke utk BR1M

  27. panggilan yang di buat tak pernah dapat sejak bulan lepas. betul ke tak? ada tak cara lain untuk membuat semakkan?

  28. ugoh anak abat says:

    ada kah aku layak…

  29. chong swee chan says:

    layak ???

  30. HAPWANG BIN PAWANEI says:

    TERIMA KASIH DENGAN BR1M

  31. noriha binti hasan says:

    dpt ke aku ni

  32. saya call tak pernah dapat..macam mana nak check lagi?

  33. sivakumar says:

    semak status BR1M

    IC NO 720108055659

  34. mohammad faiezal bin mohd ziear says:

    semak status BR1M

  35. kamal binbushrah says:

    lambat dapat BR1M tlong semak

  36. NUR ILIE AB RAHIM says:

    layak ke rm500

  37. Omar Bin Noordin says:

    Masih belum terima lagi.

  38. Mazlina Jaafar says:

    macam mana nak semak status permohonan BR1M samada lulus atau tidak. Hantar borang BR1M 23hb Dis 2011..

  39. siti zulaikha jamaruddin says:

    saya ada hanar borang BR1M tapi surat mklum bls x terima lagi..bila cal line bz…

  40. GASOK BIN EMANG says:

    SAYA SUDAH HANTAR BORANG BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA,PADA 10HB 2011,TAPI BELUM ADA LAGI DI TEL & BILA SAYA DAPAT BAUCAR 500

  41. Tak dapat call lah,line bz kah?1 minggu dah nak call line bz terus.

  42. salam sekalian para pengomen.
    sebaiknya anda tidak paparkan maklumat peribadi anda di sini. kalau nak tahu sangat tentang status tu, sila hubungi LHDN, jangan ambil jalan mudah dengan menyuruh pihak ketiga untuk semak status anda.

    IC anda adalah sesuatu yang sangat peribadi, jadi pandai2 lah anda menjaganya.
    Terima Kasih.

  43. tanya katanya lulus tapi baucernya mana atau kalau tak ada baucer macamana nak tantat duit

  44. rohani bt marzuki says:

    makcik warga emas 62th tunggu baucer tak sampai2 alamat betul sebab orang lain yang pakai alamat sama sampai status/jawapan masing2.i.c no 500922-10-5580 alamat 296B,jalan raja laut 50350 k.lumpur

  45. Subasheni says:

    SAYA SUDAH HANTAR BORANG BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA,PADA JANUARI 2012,TAPI BELUM ADA LAGI SEBARANG MAKLUMAT & BILA SAYA DAPAT BAUCAR 500? BILA CAL SELALU TAK DAPAT KERANA BUSY.

    TERIMA KASIH

  46. ABILASHA says:

    I NVR GET MONEY… ALREADY 3 MONTHS

  47. wakiah bt yahmin says:

    nk tu result

  48. nurain munang abdullah says:

    saya dapat tak br1m untuk bujang 2?borang dah hantar..

  49. alberson jerold says:

    saya nak check nama mak saya,sama ada dia layak ke tak….sabog anak sekan…sila beri jawapan ke email saya ye tq….

  50. jagathesan says:

    kenapa yg lepas saya tak dapat surat dari brim sekarang pun saya tak dapat surat dari brim ni menyusakan saya pegi balik pegi balik ke tempat disediakan sedangkan saya penerima kurang sihat

  51. JOHNNY BIN DAMAIL says:

    Macam mana nk cek BR1M ni saya dah pening cari,dah 2 hari mencuba tapi tak jumpa2 juga……………………………………….??????????

  52. Norazyawati bt Ahian says:

    Brim1 saya dapat..tapi Brim2 saya tak menerima apa2 surat..ingin tahu kenapa Brim2 saya tak terima apa2 surat..

  53. salam…saya nk semak status permohonan br1m2 ibu saya nama che puteh bte mat NO KP 390817-07-5100..sampai ari ni org lain dh dapat tp dia masih blm dpt apax lagi

  54. R.iskandar .bin abu othman says:

    770526115381 brim dapat ke x?

  55. Roa'isah binti Azizi says:

    SAYA SUDAH HANTAR BORANG BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA,PADA 10HB 2011,TAPI BELUM ADA LAGI DI TEL & BILA SAYA DAPAT BAUCAR 500

  56. JEFFRY BIN AHMAD says:

    MEMINTA RAYUAN RM500

  57. JEFFRY BIN AHMAD says:

    MINTA RAYUAN NO IC:911003-13-6593 RM500 SEBAB DAH BRKAHWIN

Speak Your Mind

*