Panas!..

ALBUM DIANDRA ARJUNAIDI UNIK DAN SEGAR

ARTIS: Diandra Arjunaidi

ALBUM: Diandra Arjunaidi

EDARAN: FMC Music

SEKALI imbas apabila mendengar album ini, mungkin ada yang menganggap muzik penyanyi muda, Diandra Arjunaidi mempunyai elemen-elemen seperti Liyana Fizi.

Dengar betul-betul, lagu-lagu dalam album kerana ia cukup segar terutama sekali dalam penceritaan lirik-lirik yang dicipta.

Memuatkan sebanyak tujuh buah lagu seperti Angkasa, Things We Don’t Say, Remember, Happy, Utitled, White Lines dan You, penyanyi berusia 25 tahun ini mempunyai keunikan suara yang tersendiri.

Benar, kebanyakan lagu-lagunya berentak sama tetapi setiap satunya mempunyai perbezaannya yang tersendiri jika didengar dengan kerap. Malah rancak muziknya akan muncul dengan sendiri selepas menghayati lagi bait-bait lirik yang diciptanya.

Seperti semua sedia maklum, taruhan single pertamanya, Angkasa

Enam buah lagu Inggeris yang akan dipertaruhkan juga pastinya mendapat sambutan daripada kalangan golongan muda “urban” dan sememangnya mencari muzik nafas baru.

Lagu Things We Don’t Say yang menjadi single kedua Diandra juga menjadi kegemaran Ia ringan untuk didengar, lagu ini lebih santai dan bersahaja.

Secara keseluruhannya, album Diandra Arjunaidi ini mempunyai keaslian yang tersendiri.

Usah membandingkannya dengan penyanyi-penyanyi lain, dengar dahulu untuk beberapa kali, barulah komen.

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top