Panas!..

ANGGOTA TENTERA PENCEN AWAL TIDAK DAPAT PENCEN

Ketahui Teknik Rahsia Orang Korea Kekal Lansing..klik disini
Suami puji wanita lain, petanda hubungan dalam bahaya
''Meletop 25 Artis Malaysia Yang masih Cantik Di Usia 40 & 50 An "
CARA MUDAH BUAT $100 SEHARI SECARA ONLINE !
INGIN MENAMBAH PENDAPATAN KELUARGA ANDA..klik disini

KUALA LUMPUR: Seramai 210,675 bekas tentera di seluruh negara tidak mendapat pencen kerana mereka menamatkan perkhidmatan lebih awal daripada tempoh ditetapkan.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata kebajikan golongan terbabit tetap terpelihara melalui usaha Jabatan Hal Ehwal Veteran (JHEV) dan Perbadanan Hal Ehwal Bekas Angkatan Tentera (PERHEBAT).

Katanya, JHEV dan PERHEBAT menyediakan pelbagai bantuan kepada veteran tentera yang bersara kurang daripada 21 tahun perkhidmatan untuk meringankan kos sara hidup mereka seperti skim bantuan kebajikan dan pendidikan serta bantuan sara hidup.

"Exam PTD 2014"
"-HOT-Wangian khas untuk memikat wanita - Wanita pasti tergoda -.."
"-Berita Hot Dan Menarik Hanya Di Sini -.."
INGIN MENAMBAH PENDAPATAN KELUARGA ANDA..klik disini

“Kerajaan tidak bercadang memperkenalkan kupon makanan bulanan kepada mereka berikutan pelbagai program latihan kemahiran disediakan sebelum golongan itu menamatkan perkhidmatan, membolehkan mereka meneruskan kehidupan,” katanya menjawab soalan Datuk Johari Abdul (PKR-Sungai Petani), di Dewan Rakyat, semalam.

Ahmad Zahid berkata, bantuan diberi kerajaan kepada pesara tentera di negara ini juga jauh lebih baik jika dibandingkan dengan beberapa negara lain.

“Secara perbandingan Amerika Syarikat dan Australia hanya memberikan bantuan kepada pesara tentera saja dan bukan kepada isteri atau anak-anak mereka,” katanya.

Sehubungan itu, Zahid mengingatkan pembangkang supaya tidak terus ‘mencucuk’ bekas tentera tidak berpencen untuk membenci kerajaan, terutama menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

"-Berita Hot Dan Menarik Hanya Di Sini -.."
INGIN MENAMBAH PENDAPATAN KELUARGA ANDA..klik disini

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top