Panas!..

SENARAI 20 BINTANG KPOP YANG BERKAMPUNG DI KUALA LUMPUR

kpopBuat julung kalinya, sebanyak 20 bintang K-Pop terkenal dari Korea Selatan bakal berkampung di Kuala Lumpur untuk menjayakan anugerah yang diberi nama Anugerah Samsung Galaxy The 27th Golden Disk Award (GDA) yang diadakan pada 15 hingga 16 Januari 2013 bertempat di Litar Antarbangsa, Sepang.

Penganjuran Anugerah Samsung Galaxy The 27th Golden Disk Award (GDA) ang mana ianya diuruskan Mediartncomm Co., Ltd dengan kerjasama Malaysia Convention and Exhibition Bureau (MyCEB) dengan penajaan dari Samsung Malaysia Electronics ini pastinya merupakan detik yang bakal menggembiarakan buat peminat bintang K-Pop di Malaysia kerana difahamkan lebih 20 bintang ternama dari Korea Selatan akan berkampung di isni selama
dua hari berturut-turut.

“Pemilihan Kuala Lumpur sebagai tuan rumah adalah kerana sambutan muzik K-Pop yang dilihat amat menakjubkan di sini. Malah, pihak penganjur amat berbesar hati melaksanakannya kerana menyedari hakikat muzik K-Pop yang semakin mendapat perhatian bukan saja di Asia tetapi di seluruh dunia,” kata Pengarah Editorial Hiburan, Ilgan Sport, Kim Sora.

Antara bintang K-Pop yang dijangka hadir dan tercalon dalam anugerah yang dipertandingkan ialah PSY, BigBang, Super Junior, KARA, T-ara, CNBlue, FT Island, Infinite, B.A.P, EXO, Beast, 4 Minute, SISTAR, Secret, B1A4, Epik High, 2NE1, BUSKER BUSKER, Miss.A, Shinee, K-will, Ailee, MBlaq dan Girl’s Generation.

Anugerah yang dipertandingkan dibahagikan kepada kategori Album dan lagu termasuklah Album Terbaik, Album Sepanjang Tahun, Lagu Terbaik, Lagu Terbaik Sepanjang Tahun, Artis K-Pop Paling Popular, Bintang Baru Paling Menyerlah, Anugerah Hip Hop Terbaik dan Album Single Sepanjang Tahun.

Anugerah popular turut diwujudkan yang mana peminat boleh mengundi secara online di laman MSN Popular mulai 17 Disember 2012 lalu sehingga 7 Januari 2013.

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top