Panas!..

Category Archives: Tutorial

[Tutorial]Cara buat Fan Page Blog di Facebook

Salam Mesra… Hari ni Ellen semangat nak buat satu perkongsian ngan kawan2..tapi sekadar perkongsian yang tak seberapa dan diharapkan dapat difahami, kalo tak faham boleh tanya direct ngan Ellen ya.. Ellen nak buat tutorial ni mengenai dengan Fan Page Facebook, Ramai ja kawan2 blogger yang bertanya…yang dah tau tu diam2 jer..hehe…Jum  layan…hehe..Sebelum tu ellen minta maaf atas pic2 yang di ... Read More »

Tips SEO: Backlink dan Jenis Jenis Backlink

Salam Mesra.. Ellen nak kongsikan di sini mengenai dengan Backlink dan jenis2 backlink ini. Apa yang Ellen coretkan di sini bukan nak tunjuk yang Ellen sudah terlalu pandai dengan ilmu2 seperti ini, tapi inilah hasil Ellen baca2 kat blog2 yang memang ada buat entry pasal ni..Ini semua untuk pengetahuan Ellen dan perkongsian sesama blogger..Sekiranya terdapat sebarang ketidaktepatan dalam apa yang ... Read More »

[Tutorial] Masukkan gambar dalam komen blog

Hari ni Ellen nak kongsikan pasal nak pasang pic kat dalam komen di blog…selalu ja kan kita nampak pic yang ada dan teringin untuk ada juga..hehehe… Ellen beri sharing ringkas ja ya…hehe 1.  Masuk ke dalam alamat ni ——>  www.en.gravatar.com 2. Sekiranya belum ada akaun, pilih Using Gravatars—-> Get your Gravatar Today 3.  Masukkan email anda, Klik Sign Up 4. Kena ... Read More »

[Tutorial wordpress]: Cara masukkan video/You tube dalam entry

Salam 1 Malaysia Ellen nak buat Tutorial…hahaa…betulkah ni, orang buta IT ni nak buat Tutorial…lawak plak kan..sila percaya ya…sebenarnya ini bukan Tutorial hebat tapi lebih kepada sekadar perkongsian… Idea untuk membuat Tutorial ini bila Ellen sendiri tidak tau camana caranya nak masukkan You Tube di Post ni…hmm..sakai kan…apapun atas usaha gigih mengoogle sana sini, akhirnya jumpa juga..nah, ada sudah you ... Read More »

Scroll To Top