banner

Search Results for: bpg aeu edu my

Pengomen terbaik blog mummynemo.com [Julai-Ogos 2011]

Salam mesra…

Just a simple entry dari ellen…

Ni saja nak announce pengomen terbanyak di blog mummynemo.com..hehee..

Actly Ellen dah war2 kat FB mengenai hal ni..maklumlah entry2 ellen kurang mendapat sambutan dari segi komen…kalo nak ikut ellen tak kesah pun sebenarnya..tapi nak juga merasa komen dari korang..adeii kesiannya ellen ni..hahaha…so sebagai menghargai kawan2 ellen yang ternyata memberikan kerjasama…Ellen sediakan sedikit buahtangan untuk mereka…hadiah2 bagi pengomen terbaik ini adalah hasil sumbangan kawan2 ellen…antaranya adalah sis emyulan…semoga bertambah2 rezeki…Sis Ulan sponsor tiga hadiah saguhati…dan 3 hadiah saguhati lain di sponsor oleh jeng jeng…orang tersayang ellen…hahaa…dan 4 hadiah utama tu datang dari ellen sendiri..sebagai penghargaan untuk kawan2….bukannya besar sangat…cukup sebagai kenangan…hehee..

Okies..sebelum ellen terus melalut2 ni…ellen nak mohon maaf kerana dalam FB hari tu ada nyatakan hadiah2 nya…tapi kali ni ada sedikit perubahan sebab seorang pensponsor tu tarik diri..hmmm..tak pa la kan….bukan rezeki ellen dan korang…so ada sedikit perubahan …harap kalian yang dah tunggu2 tu tak marah ya…hehe..

Hadiah2 Ellen adalah seperti berikut:-

1. External Hard Drive 250GB

2. Pen drive 8GB 

[Read more...]

Google Site link blog mummynemo.com|Bagaimana cara mendapatkan google site Link

Site link blog mummynemo.comSalam mesra…

Ellen nak kongsikan sedikit kegembiraan Ellen pasal blog ni…bolehkan..hahhaa…Semasa Ellen masih Blogspot..Ellen pun pernah ja dapat site Linking ni tapi jap ja.huhu…lama gak tunggu sampai dapat semula ni…kali ni bukan setakat 3 sitelinks yang diberi seperti dulu tapi kali ni 8..adeii…hehe..Pa yang penting kat sitelink tu ada…kawan 2 Ellen ler..so harap2 ada sesuatu juga yang ellen berikan pada kawan2 yang jadi kawan2 Ellen ni…[ada yang berminat] sila inform ellen ya..hehe

Hehehe..ramai ja kawan2 blogger yang dah ada sitelinknya..macam Suarabawahtanah.com, cikmin.com, Rafinamimi.com, Faizalfredley.com…maybe ellen ni baru ja hari ni..hahha..adeii..

Ekk..mesti ada yang muak ngan entry show off ni kan..hahaha…dan..mesti ada tanya apa benda sitelinking ni…ok ok..mai Ellen kongsikan bersama….ni semua Ellen ambil dari blog kawan baik Ellen…hahhaa..http://ciktom.com.

Google site link telah diperkenalkan semenjak tahun 2007 lagi tapi kurang dikenali berbanding dengan Google Pagerank. Sitelink ini bermaksud sub-halaman jika ditranslatekan kepada bahasa melayu. Definisi bagi sitelinks ialah sekumpulan link yang memudah pengguna untuk mencari maklumat yang jika informasi tersebut masuk melalui keyword yang sensitif terhadap blog kita.
Kelebihan Google Site Link

Apabila kita mencari sesuatu di Google dan senarai bawah memiliki sitelink disenaraikan untuk web tersebut. Google telah menunjukkan bahawa Sitelinks dipaparkan hanya jika algoritma mereka boleh menentukan laman kita akan memenuhi syarat untuk Sitelinks. Dan penting untuk dicatat bahawa Google [Read more...]

Incoming search terms:

JALAN PUDU AKAN DITUTUP ESOK

KUALA LUMPUR – Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan menutup kedua-dua hala Jalan Pudu dari Persimpangan Jalan Pudu Lama sehingga ke Persimpangan Jalan Tun Perak/Jalan Tun Tan Cheng Lock esok mulai pukul 1 pagi sehingga pukul 4 pagi.

Pengurus Perancangan Korporat DBKL, Dr. Ismail Stapa dalam satu kenyataan hari ini berkata, penutupan itu bagi [Read more...]

Incoming search terms:

GANASNYA!!PELAJAR TINGKATAN 5 BELASAH GURU DENGAN SEBATANG COTA

KUALA TERENGGANU: Seorang guru sebuah sekolah menengah di Chalok, Setiu, menerima lima jahitan di kepalanya apabila dibelasah seorang pelajar tingkatan lima yang berselisih faham dengannya, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang, guru berusia dalam lingkungan 30-an itu dikatakan menegur pelajar berkenaan, menyebabkan remaja berkenaan berang dan bergegas pulang ke rumahnya sebelum mengambil sebatang cota.

Tidak lama kemudian, pelajar berusia 17 tahun terbabit kembali ke sekolah yang terletak kira-kira empat kilometer dari [Read more...]

Incoming search terms:

WANITA WARGA EMAS DI TANAM HIDUP HIDUP

BEIJING: Satu pasangan muda ditahan semalam selepas disyaki menanam seorang wanita hidup-hidup setelah melanggarnya dengan kereta.

Kes itu yang mencetuskan kemarahan orang ramai, berlaku di wilayah Zhejiang, timur China, membabitkan seorang wanita berusia 68 tahun.

Pasangan berkenaan disyaki melanggar wanita itu ketika memandu pulang selepas minum di sebuah bar karaoke pada 30 April lalu dan mereka menanam mangsa bagi mengelak tindakan undang-undang, lapor [Read more...]

Incoming search terms: