Search Results for: cerita main dengan pembantu peribadi

Shila Amzah Kini Dah Ada Kawan Rapat

SHILASEHELAI demi sehelai catatan baharu sedang diselaknya. Apa yang ditemui ternyata sebuah jalan lurus yang berpaksi kekuatan jiwa dan doa. Shila Amzah pernah terhimpit dengan kisah cinta yang berkesudahan duka. Pada hari ini, kembara hidup dan seninya bersambung dengan penuh warna-warni.

Hampir tiga minggu pulang bercuti di tanah air, pada Selasa lalu Shila sekali lagi berlepas ke Shanghai, China untuk menyambung komitmen kariernya yang sedang berkembang di sana. Dalam kesibukan memenuhi rakaman program televisyen, jemputan media mahupun berbuka puasa, Shila juga sempat melancarkan single terbaharunya, Masih Aku Cinta.

Jika ada yang masih ingat, lagu berkenaan merupakan antara lagu yang ditulis oleh Shila semasa dia berada dalam tempoh putus cinta bersama Sharnaaz Ahmad pada Februari lalu.

“Sengaja saya masukkan lagu berkenaan dalam album saya yang akan dilancarkan selepas hari raya nanti. Saya cuma mahu berkongsi perasaan saya ketika itu. Sekarang semua itu tinggal kenangan,” katanya semasa ditemui pada pelancaran program hari raya TV9, di Bukit Kiara, pada Selasa lalu.

Sibuk mengembangkan kerjayanya di peringkat antarabangsa, Shila bagaimanapun tidak meminggirkan industri muzik di Malaysia. Baru-baru [Read more...]

ARRORA SALWA JAWAB ISU HUTANG TIDAK DIBAYAR

PETALING JAYA: Penyanyi yang popular dengan lagu Ahmad, Arrora Salwa menolak dakwaan yang mengatakan dia enggan membayar sejumlah wang yang dipinjamnya sehingga diburu oleh seseorang.

Sebaliknya, Arrora atau nama sebenarnya Salwa Md. Razak, 27, berkata wang berjumlah RM1,400 itu telah dipinjam oleh bekas pembantu peribadi yang tidak lagi tidak lagi bekerja dengannya.

“Biarlah saya berterus-terang, isu hutang itu memang benar tetapi bukan saya yang berhutang. Wang itu dipinjam oleh bekas pembantu peribadi saya dengan individu berkenaan ketika dia masih bekerja dengan saya.

“Kalau hendak tahu, saya memecat pembantu peribadi itu pun kerana banyak masalah yang ditimbulkan. Apabila pemiutang itu meminta wang tersebut, pembantu peribadi saya menuding jari ke arah saya kononnya saya pula yang [Read more...]

JOHAN KURANG AJAR!!!!- FAUZIAH AHMAD DAUD AKAN SAMAN

INI bukan cerita rumah sudah siap, tetapi pahat masih berbunyi. Tidak!Ini cerita bagaimana terlukanya seorang primadona tanah air terhadap seorang junior dalam industri hiburan. Dia tidak tahu bagaimana cara untuk menghormati orang yang lebih dewasa.

Episod ini berlaku semasa Festival Filem Malaysia (FFM) ke-24 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) lalu.

Idea pihak Astro menggabungkan Fauziah Ahmad Daud, 49, dengan Johan Raja Lawak sebagai hos mungkin dianggap [Read more...]

Rancangan Menarik di Astro sempena Hari Raya Aidilditri 2011

Salam Mesra…

Wah…Raya ni banyak plak rancangan menarik kat TV…kat TV3 dan TV9 pun ada…<—-Klik Link untuk melihat rancangan kat sana….

Kali ni Ellen nak share plak pasal rancangan best kat Astro….ni confirm melekat kat depan TV…hehe…tapi jangan lupa plak ziarah kawan2 yang merayakannya…hehe

Jum Layan….[kalo nak copy...sila berikan backlink ya..penatnya buat ni..adeiii...]hahhaaaa

 

ria06.jpg

ASTRO RIA (SALURAN 104)

1)Fantastika Raya Impian

Selasa, Jam 12 Tengahari, 30 Ogos 2011

Drama muzikal yang mengumpulkan alumni AF dari musim 1 hingga 9 musim menyampaikan lagu hits Raya terbaik didalam suasana kampung.

Artis: AF1 hingga AF9

2)Kepohnya Raya

Selasa, Jam 4 petang, 30 Ogos 2011

Satu segmen yang akan memaparkan gosip-gosip terbaru dari dunia hiburan tempatan dikala orang lain sibuk dengan persiapan untuk menyambut Hari Raya.

[Read more...]