Panas!..

Search Results for: jenis dan nama pokok tak berbunga

Tumbuhan dan Kegunaannya dalam mengubati penyakit

Hai..salam 1 Malaysia dan Salam hujung Minggu Ellen nak jadi tabib terkenal Malaysia..boleh ker..hahahaa….tak ler kan…cuma nak berkongsi saja dengan kawan2 sealam maya semua..kot2 boleh di jadikan sesuatu yang berguna…ini semua pun pasal anak Ellen ni , C Nemo yang masih tak begitu sembuh dari asmanya…. Rupanya banyak plak tumbuh tumbuhan yang kita nampak bertempiaran kat luar rumah atau pun ... Read More »

Buah yang Semakin Sukar Dijumpai

buah keranda

Kali ini kami di Siakapkeli ingin berkongsi buah-buahan yang sudah sukar untuk didapati sekarang yang dahulunya banyak di sekeliling rumah. Mungkin ada generasi sekarang tidak pernah melihat buah-buah tersebut. Pengalaman admin sendiri pokok buah ini seolah-olah sudah pupus dari kampung sendiri di mana hampir semua senarai buah tersebut pernah ada di kampung halaman admin dulu. Mungkin di tempat pembaca masih ... Read More »

Scroll To Top