banner

Search Results for: punca punca pengsan

KANAK KANAK 6 TAHUN PENGSAN TERCEKIK JAMBU BATU

KUCHING: Seorang pelajar hanya mampu meraung apabila melihat wajah adiknya berusia enam tahun bertukar kebiruan selepas tercekik jambu batu dipotong sebesar syiling 50 sen di Kampung Sitang, Jalan Puncak Borneo, di sini, pagi semalam.

Dalam kejadian itu, Ferentino Mijas, 6, bagaimanapun bernasib baik apabila jambu berkenaan berjaya dikeluarkan selepas dikejarkan ke Hospital Umum Sarawak (HUS) sebaik keluarga dimaklumkan mengenai [Read more...]

Incoming search terms:

Penjelasan Marsha mengenai insiden dia dimasukkan ke hospital akibat pengsan

pix_gal0Salam Mesra…

Umum dah tahu kan mengenai dengan kisah Si cantik manis, Marsha Milan Londoh ni…yer la kisahnya pengsan dan dikatakan makan pil berlebihan dan lepas tu kuar plak statement mengatakan Marsha kemalangan…so di sini Ellen nak sharekan apa yang pihak bi-pop perolehi apabila dapat menghubungi Marsha sendiri…

Kalo ada yang belum baca kisah Marsha ni..sila2 lah klik link di bawah:-

 

Marsha Milan Londoh pengsan kerana makan pil berlebihan

 

Marsha bukan makan pil berlebihan tetapi trauma akibat kemalangan

Kisah Marsha Milan Londoh Pengsan: Marsha telah keluar dari hospital, enggan ditemui wartawan

Jum baca Pengakuan Marsha sendiri, di khabarkan juga sidang akhbar untuk menerangkan semua ni akan di adakan pada 21hb sept 2011, lokasinya belum di pastikan lagi….

Berbalik kepada cerita awak masuk hospital itu, benarkah kisah telan pil tu?
MARSHA: Cerita itu memang tidak berasas. Saya memang sebenarnya di bawah seliaan perubatan kerana mengidap penyakit sinus sejak 2009 di samping tekanan darah rendah. Itu hanya salah sangka orang kerana [Read more...]

Incoming search terms:

Wanita pengsan rumah terbakar di Kampung Atas Tol, Terengganu

 

WAN MAHANI masih dalam keadaan terkejut dirawat pegawai perubatan.

Seorang wanita pengsan dan dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) selepas terkejut apabila rumah didiaminya lebih 30 tahun di Kampung Atas Tol, hangus dalam kebakaran pagi semalam turut memusnahkan semua barangan persiapan Ramadan dan Aidilfitri.

Ketika kejadian jam 11.35 pagi itu, mangsa, Wan Mahani Wan Omar, 57, sedang bekerja di tempat memproses keropok tidak jauh dari rumahnya dan bergegas pulang selepas dimaklumkan kejadian itu oleh anaknya.

 Suaminya, Mustaffa Abu Bakar, 56, berkata beliau bersama cucu, Mohd Faris Farizal Faizal, 3, sedang berehat di luar rumah dan terdengar bunyi percikan api dari dapur dan selepas itu, api mula marak menyebabkan mereka berlari keluar menyelamatkan diri.
“Saya berlari keluar memaklumkan kepada kakak ipar yang tinggal berhampiran rumah dan kami tidak sempat menyelamatkan harta benda.

“Memang sedih kerana ia terjadi pada bulan Ramadan dan akan menyambut Aidilfitri, [Read more...]

Incoming search terms:

‘Mona’ wanita misteri punca histeria

Wanita misteri bernama ‘Mona’ dipercayai punca tercetus suasana gempar apabila lebih 10 murid Sekolah Kebangsaan (SK) Rancangan Perumahan Rakyat (RPR) Jalan Astana, di sini, serta seorang guru wanita dan ibu hamil diserang histeria, menyebabkan sekolah itu ditutup dua hari bermula semalam.

Wanita tidak diketahui identiti itu dikatakan makhluk jelmaan yang tinggal berdekatan tandas perempuan sekolah itu yang terletak di Blok D dan mula mengganggu murid sekolah berkenaan sejak Khamis lalu.

Kejadian bermula ketika beberapa murid perempuan menggunakan tandas lama di sekolah itu mendakwa ‘ditahan’ satu lembaga bertubuh besar.

Malah, seorang guru lelaki sekolah itu dikatakan pernah menanda kertas jawapan peperiksaan tahun empat yang hanya tertera nama ‘Mona’, namun ketika mahu mengembalikannya kepada murid, tiada siapa tampil dan pemeriksaan lanjut mendapati nama itu tidak wujud dalam kelas berkenaan.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.30 pagi semalam, gangguan pertama menimpa seorang ibu hamil yang menunggu anaknya di kantin sekolah berkenaan apabila dia pengsan secara tiba-tiba.

nota kaki:

Siapa Mona ni?Mona Fendi…duiii

Incoming search terms:

Pelajar Meninggal Dunia Semasa Menduduki Peperiksaan SPM

sedih

sedih Seorang pelajar Maahad Saniah di sini meninggal dunia selepas pengsan ketika sedang menduduki peperiksaan kertas satu Bahasa Melayu Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pagi tadi.

Kematian Nursyazwani Arifin, 17, disahkan oleh doktor sejurus diberi rawatan kecemasan di Hospital Tengku Anis kira-kira 9 pagi.

Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Mohd Kamal Zainal berkata, pihaknya kini menunggu keputusan bedah siasat unit forensik Universiti Sains Malaysia (USM) untuk mengetahui punca kematiannya kerana Nursyazwani dikatakan tidak mempunyai rekod penyakit kronik.

Bapanya Arifin Deraman, 48, seorang guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Tok Janggut membawa Nursyazwani ke hospital selepas diberitahu mengenai insiden itu kira-kira 8.45 pagi, katanya kepada pemberita ketika ditemui di hospital berkenaan hari ini.

Sementara itu, Arifin ketika ditemui berkata Nursyazwani pernah mengalami pening kepala, sakit belakang dan dada selama seminggu sebelum ini.

“Ketika itu doktor hanya mengesahkan Allahyarham mengalami gastrik tetapi dalam sehari dua ini beliau didapati sihat seperti biasa.

Pagi tadi, sebelum peperiksaan beliau ceria dan sempat mencium tangan saya,” katanya.

Beliau berkata, Nursyazwani anak keempat daripada enam beradik adalah antara pelajar terbaik sekolah itu dan menyasarkan keputusan 10A.

“Arwah bercita-cita untuk menjadi seorang pensyarah,” katanya yang berasal dari Kampung Kemudu Bongkok, Gaal.

Anggota Dewan Undangan Negeri Semerak, Zawawi Othman antara yang menziarahi jenazah Allahyarham di hospital. – Bernama