banner

Search Results for: rayuan pertukaran

SURAT TAWARAN PENEMPATAN GRADUAN IJAZAH SARJANA MUDA PENDIDIKAN SEDANG DI AGIH

images (1)

BATU PAHAT: Seramai 5,500 graduan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan termasuk 4,500 lepasan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang berjaya pada temuduga antara Januari hingga Mac lalu akan ditempatkan di sekolah seluruh negara, mulai bulan ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi, berkata surat tawaran penempatan kepada semua graduan berkenaan yang sebelum ini dilantik sebagai guru interim (guru sementara) itu sedang diagihkan.

“Daripada kira-kira 5,500 calon yang ditemuduga Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP), hanya 62 calon gagal namun mereka kini dalam proses rayuan selepas wakil mereka bertemu saya kelmarin.

“Saya harap, semua guru yang berjaya dan sudah menerima surat tawaran penempatan itu menerima jawatan mereka [Read more...]

Incoming search terms:

INFO MENGENAI PENGAJIAN/PENDAFTARAN PROGRAM MATRIKULASI KPM

matrikulasi 2012

Salam Mesra,

Tahniah bagi mereka yang mendapat tempat dalam program Matrikulasi bagi sesi 2012/2013

Ellen nak share beberapa info yang mungkin menjadi persoalan bagi adik adik mengenai Matrikulasi ini.

YURAN PENDAFTARAN

Jurusan Program Satu Tahun Program Dua Tahun
Sains RM 550.00 RM 550.00 (tahun pertama)RM 290.00 (tahun kedua)
Perakaunan RM 480.00
Teknikal RM 550.00

Yuran pendaftaran Program Matrikulasi bagi Kolej Mara Kuala Nerang dan Kolej Mara Kulim adalah RM 500.00

TARIKH PENDAFTARAN:

Tarikh pendaftaran bagi pengambilan sesi 2012/2013 ialah pada : [Read more...]

Incoming search terms:

Semakan

semakan-keputusan-permohonan-ke-ipta-lepasan-stpm/setaraf-bagi-sesi-akademik-2011/2012

plkn-semakan-melalui-talian-telefon-sms-dan-online

semakan-nama-yang-terpilih-mengikuti-plkn-bagi-tahun-2012

semakan-penempatan-guru-sandaran-terlatih-gst-bagi-lepasan-kursus-perguruan-lepas-ijazah-kpli-opsyen-pra-sekolah

semakan-jpn-untuk-permohonan-ke-tingkatan-1-satu-sekolah-seni-malaysia-2012-bagi-murid-murid-tahun-6-sesi-2011

semakan-penempatan-guru-sandaran-siswazah-terlatih-gsst-lepasan-ipta-bil-2 2011

semakan-keputusan-rayuan-kemasukan-ke-politeknik-sessi-jun-2011

semakan-panggilan-temu-duga-kursus-perguruan-lepas-sijil-pelajaran-malaysia-kplspm-ambilan-jun-2011

permohonan-kemasukan-ke-program-pengajian-politeknik-kpt-ambilan-julai-2011-bagi-lepasan-spm

semakan-permohonan-ke-program-matrikulasi-kpm-sesi-2011/2012

semakan-sistem-pertukaran-guru-e-g-tukar-2011

tarikh-tarikh-semakan-keputusan-upumatrikulasi-dan-politeknik-2011

semakan-keputusan-kemasukan-matrikulasi-kpm-sessi-2011-melalui-online-sms-dan-talian-bantuan

semakan-permohonan-ke-politeknik-kpt-sessi-julai-2011

permohonan-mengikuti-program-matrikulasi-kpm-sessi-2012/2013

program-latihan-guru-prasekolah-swasta-dan-jpnin-tahun-2011

permohonan-online-bagi-kemasukan-ke-uitm-bagi-program-diploma-asasi-dan-program-profesional

semakan-permohonan-ke-program-matrikulasi-kpm-sesi-20112012

semakan-keputusan-panggilan-temu-duga-program-diploma-dan-asasi-uitm-2

semakan-keputusan-kemasukan-ke-tingkatan-1-dan-tingkatan-4-mrsm-2011-secara-online-info-terkini-dan-link-untuk-menyemak

semakan-panggilan-temuduga-bukan-pendidikan-ipta

semakan-keputusan-panggilan-temu-duga-program-ijazah-luar-negara-piln-dan-program-ijazah-dalam-negara-pidn2011-tajaan-mara

semakan-keputusan-kemasukan-mrsm-2011-tingkatan-1-tingkatan-4

keputusan-permohonan-program-ijazah-luar-negara-piln-2011

semakan-kemasukan-ke-tingkatan-6-2011-melalui-online-dan-sms

panduan-menduduki-ujian-medsi

perbezaan-antara-matrikulasi-kpm-asasi-ipta-dan-diploma-ipta

semakan-keputusan-ipta-melalui-smssemakan-keputusan-upu-melalui-sms

semakan-keputusan-ipta-20112012semakan-keputusan-upu-20112012

semakan-tawaran-kplsm-ambilan-jun-2011

semakan-keputusan-peperiksaan-matrikulasi-secara-online-20102011

semakan-keputusan-biasiswa-pendidikan-ijazah-luar-negara-piln-jpa-2011

semakan-tawaran-kolej-matrikulasi-2011keputusan-penempatan-calon-rayuan-program-matrikulasi-kpm-sesi-20112012

semakan-penempatan-bagi-program-pensiswazahan-guru-ppg-di-institut-pendidikan-guru-ipg

permohonan-kemasukan-ke-uitm-bagi-semester-2-20112012kemasukan-ke-uitm-2011

semakan-penempatan-guru-sandaran-siswazah-terlatih-gsst-lepasan-ipta-bil-22011

semakan-keputusan-rayuan-ke-ipta-lepasan-spm-20112012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

Semakan kemasukan ke Tingkatan 6 2011 melalui online dan sms

Hai Hai..salam pagi dan selamat ‘labor day’

Adik2 yang tidak mendapat tempat ke Matriks, bolehlah mencuba untuk masuk ke Tingkatan 6 rendah…ok juga tu kan..

So, Ellen nak gtau yang mulai hari ni 2/5/2011 ,dah boleh cek samada dapat atau tak nak masuk ke Tingkatan 6 Rendah ni..kalo nak cek tu. bolehlah klik link kat bawah ni

[Read more...]

Incoming search terms:

Tarikh Tarikh semakan keputusan UPU,Matrikulasi dan Politeknik 2011

Hai…Ellen nak kongsikan tentang tarikh2 penting untuk adik2 yang nak melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

 

UPU – Lepasan SPM

  • Semakan Temuduga (jika ada) :11 April 2011 Rujukan: UTM, UiTM, UPSI, UPNM
  • Temuduga : 14 – 18 April 2011
  • Keputusan Permohonan : Mei 2011 Rujukan: upu.mohe.gov.my
  • Penerimaan Tawaran : Mei 2011 IPTA
  • Pendaftaran Pelajar Baru: 1 Jun 2011

Incoming search terms: