Panas!..

Search Results for: www moe gov com my

Kad Pengenalan [MyKad] Rosak, boleh diperbaharui secara online

Orang ramai yang mempunyai kad pengenalan rosak kini boleh memperbaharuinya secara dalam talian (www.jpn.gov.my) apabila perkhidmatan itu mula beroperasi sepenuhnya awal bulan ini. Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Datin Jariah Mohd Said berkata, serahan MyKad yang boleh diambil di mana-mana cawangan di seluruh negara melalui sistem itu dijangka siap selewat-lewatnya dua minggu dari tempoh permohonan kecuali sehari jika ia ... Read More »

Google Site link blog mummynemo.com|Bagaimana cara mendapatkan google site Link

Salam mesra… Ellen nak kongsikan sedikit kegembiraan Ellen pasal blog ni…bolehkan..hahhaa…Semasa Ellen masih Blogspot..Ellen pun pernah ja dapat site Linking ni tapi jap ja.huhu…lama gak tunggu sampai dapat semula ni…kali ni bukan setakat 3 sitelinks yang diberi seperti dulu tapi kali ni 8..adeii…hehe..Pa yang penting kat sitelink tu ada…kawan 2 Ellen ler..so harap2 ada sesuatu juga yang ellen berikan pada ... Read More »

Permohonan Kemasukan Ke Tingkatan 1 Sekolah Seni KPM

seni

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan ke Tingkatan Satu (1) Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2016  boleh dibuat mulai 26 Mei 2015 jam 12.01 malam  sehingga 5 September 2015 jam 11.59 malam. Berikut adalah maklumat penting mengenai permohonan ke sekolah seni ambilan 2016.   Permohonan Sekolah Seni Tingkatan 1 Tahun 2016 Online Sila layari http://www.moe.gov.my/ atau http://apps5.moe.gov.my/essem/permohonan/ Syarat Kemasukan 1.  Warganegara Malaysia 2. ... Read More »

Semakan Keputusan Rayuan Tingkatan 6 Sesi 2015/ 2016

semaka

Semakan keputusan rayuan kemasukan ke Tingkatan 6 atau Form 6 sesi 2015/ 2016 secara online. Kepada calon yang gagal untuk mendapat tawaran ke Tingkatan 6 KPM bagi sesi 2015/ 2016, semakan keputusan rayuan akan diumumkan keluar pada 4 Jun 2015. Tapi perlu diingatkan bahawa calon terlebih dahulu perlu mengemukakan rayuan di sekolah yang berdekatan dan kelulusan permohonan adalah bergantung kepada ... Read More »

Semakan Online Keputusan EgTukar Sesi Jun 2015

egtukar

Kepada calon guru yang telah memohon pertukaran guru menerusi applikasi Eg-Tukar, sukacita dimaklumkan bahawa semakan Egtukar sesi Jun 2015 akan diumumkan keluar pada minggu pertama atau kedua bulan Jun 2015. Tarikh rasmi akan dikemaskini menerusi laman ini sebaik sahaja mendapat pengumuman rasmi daripada Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Semakan Keputusan EgTukar Sesi Jun 2015 Online Semakan boleh dibuat menerusi http://epgo.moe.gov.my mulai ... Read More »

Scroll To Top