Panas!..

Search Results for: www moe gov com my

Kad Pengenalan [MyKad] Rosak, boleh diperbaharui secara online

Orang ramai yang mempunyai kad pengenalan rosak kini boleh memperbaharuinya secara dalam talian (www.jpn.gov.my) apabila perkhidmatan itu mula beroperasi sepenuhnya awal bulan ini. Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Datin Jariah Mohd Said berkata, serahan MyKad yang boleh diambil di mana-mana cawangan di seluruh negara melalui sistem itu dijangka siap selewat-lewatnya dua minggu dari tempoh permohonan kecuali sehari jika ia ... Read More »

Google Site link blog mummynemo.com|Bagaimana cara mendapatkan google site Link

Salam mesra… Ellen nak kongsikan sedikit kegembiraan Ellen pasal blog ni…bolehkan..hahhaa…Semasa Ellen masih Blogspot..Ellen pun pernah ja dapat site Linking ni tapi jap ja.huhu…lama gak tunggu sampai dapat semula ni…kali ni bukan setakat 3 sitelinks yang diberi seperti dulu tapi kali ni 8..adeii…hehe..Pa yang penting kat sitelink tu ada…kawan 2 Ellen ler..so harap2 ada sesuatu juga yang ellen berikan pada ... Read More »

Cuti Sekolah Ditangguhkan Sebulan Pula?

cuti sekolah

Kementerian Pendidikan menafikan penyebaran be­rita palsu yang di­sebarkan di laman sosial berhubung penangguhan sesi persekolahan 2015 selama sebulan. Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Seri Dr. Khair Mohamad Yusof (gambar) berkata, penangguhan sesi persekolahan adalah seperti yang telah ditetapkan iaitu selama seminggu. “Sesi persekolahan bagi negeri Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor adalah pada 11 Januari bersamaan hari Ahad manakala bagi negeri-negeri lain ... Read More »

E-Rayuan Kemasukan SBP 2015 Tingkatan 1 Ambilan Kedua

erayuan

Talian e-rayuan kemasukan SBP 2015 Tingkatan 1 ambilan kedua secara online. Sukacitanya dimaklumkan bahawa talian e-Rayuan dibuka kepada pemohon Tingkatan Satu (1) Sekolah Berasrama Penuh (SBP 2015) yang tidak berjaya dan ingin mengemukakan rayuan dari 23 Disember 2014 hingga 6 Januari 2015. E-Rayuan Kemasukan SBP 2015 Tingkatan 1 Online Sila layari:http://apps5.moe.gov.my/permohonansst1/semakansbpt1_2015/ Tempoh Rayuan SBP 2015 Tingkatan 1 23 Disember 2014 ... Read More »

Semakan Online Keputusan Sekolah Pendidikan Khas 2015 KPM

khas kpm

Semakan keputusan tawaran ke Sekolah Pendidikan Khas bagi kemasukan Tingkatan 1 dan 4 sesi 2015 KPM secara online. Menerusi makluman rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), semakan tawran ke Sekolah Menengah Pendidikan Khas bagi sesi 2015 kini boleh disemak mulai 25 November 2014 sehingga 31 Disember 2014. Berikut adalah pautan applikasi semakan secara online keputusan ke Sekolah Pendidikan Khas Sesi 2015. ... Read More »

Scroll To Top