Panas!..

Search Results for: www moe gov com my

Kad Pengenalan [MyKad] Rosak, boleh diperbaharui secara online

Orang ramai yang mempunyai kad pengenalan rosak kini boleh memperbaharuinya secara dalam talian (www.jpn.gov.my) apabila perkhidmatan itu mula beroperasi sepenuhnya awal bulan ini. Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Datin Jariah Mohd Said berkata, serahan MyKad yang boleh diambil di mana-mana cawangan di seluruh negara melalui sistem itu dijangka siap selewat-lewatnya dua minggu dari tempoh permohonan kecuali sehari jika ia ... Read More »

Google Site link blog mummynemo.com|Bagaimana cara mendapatkan google site Link

Salam mesra… Ellen nak kongsikan sedikit kegembiraan Ellen pasal blog ni…bolehkan..hahhaa…Semasa Ellen masih Blogspot..Ellen pun pernah ja dapat site Linking ni tapi jap ja.huhu…lama gak tunggu sampai dapat semula ni…kali ni bukan setakat 3 sitelinks yang diberi seperti dulu tapi kali ni 8..adeii…hehe..Pa yang penting kat sitelink tu ada…kawan 2 Ellen ler..so harap2 ada sesuatu juga yang ellen berikan pada ... Read More »

Semakan Tawaran Tingkatan 6 Sesi 2015-2016

semakan

Semakan keputusan tawaran kemasukan pelajar ke tingkatan enam (6) sesi 2015/2016 boleh dibuat mulai minggu ketiga (3) pada bulan April 2015 Keputusan tawaran kemasukan ke tingkatan 6 boleh di semak menerusi aplikasi semakan di sudut E- Perkhidmatan Berkala, Portal Rasmi Pendidikan Malaysia Sebagai makluman, tarikh sebenar untuk membuat semakan berkenaan juga akan diumumkan di Portal Rasmi Pendidikan Malaysia (KPM) menerusi ruangan pemberitahuan ... Read More »

Pendaftaran Murid Tahun 1 2016/ 2017 Secara Online

tahun 1

Ibu bapa yang mempunyai anak yang lahir pada tahun 2009 dan 2010 boleh membuat Pendaftaran Murid Tahun Satu Negeri Selangor Tahun 2016 – 2017. Sistem permohonan akan dibuka mulai 1 Mac 2015 hingga 30 April 2015. Borang Permohonan Murid Tahun 1 secara Online Sesi 2016/ 2017 1. Permohonan menerusi laman sesawang Jabatan Pelajaran Selangor  http://apps.moe.gov.my/esppsel Panduan Cara Permohonan Murid Tahun ... Read More »

Kemaskini Permohonan Matrikulasi Sesi 2015/ 2016 Secara Online

matrik

Menerusi makluman rasmi KPM, sukacita dimaklumkan bahawa proses kemaskini maklumat bagi pelajar yang mengambil SPM tahun 2014 yang telah membuat permohonan ke Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia sesi 2015/2016 akan dibuka mulai 4 Februari 2015 sehingga 25 Februari 2015. Kemaskini Permohonan Matrikulasi Sesi 2015/ 2016 Online Sila layari atau klik: Sistem Kemaskini Matrikulasi 2015/ 2016 Online Tempoh Kemaskini Matrikulasi Sesi ... Read More »

Scroll To Top