Panas!..

Search Results for: www moe gov com my

Kad Pengenalan [MyKad] Rosak, boleh diperbaharui secara online

Orang ramai yang mempunyai kad pengenalan rosak kini boleh memperbaharuinya secara dalam talian (www.jpn.gov.my) apabila perkhidmatan itu mula beroperasi sepenuhnya awal bulan ini. Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Datin Jariah Mohd Said berkata, serahan MyKad yang boleh diambil di mana-mana cawangan di seluruh negara melalui sistem itu dijangka siap selewat-lewatnya dua minggu dari tempoh permohonan kecuali sehari jika ia ... Read More »

Google Site link blog mummynemo.com|Bagaimana cara mendapatkan google site Link

Salam mesra… Ellen nak kongsikan sedikit kegembiraan Ellen pasal blog ni…bolehkan..hahhaa…Semasa Ellen masih Blogspot..Ellen pun pernah ja dapat site Linking ni tapi jap ja.huhu…lama gak tunggu sampai dapat semula ni…kali ni bukan setakat 3 sitelinks yang diberi seperti dulu tapi kali ni 8..adeii…hehe..Pa yang penting kat sitelink tu ada…kawan 2 Ellen ler..so harap2 ada sesuatu juga yang ellen berikan pada ... Read More »

Permohonan Egtukar Pertukaran Guru Sesi Jun 2015 Secara Online

egtukar

Permohonan Egtukar pertukaran guru sesi Jun 2015 secara online. Menerusi makluman rasmi KPM, permohonan online bagi pertukaran guru sesi Jun 2015 kini dibuka mulai 1 april sehingga 25 April 2015 melalui applikasi Egtukar. Permohonan Egtukar Pertukaran Guru Sesi Jun 2015 Sila layari: http://apps8.moe.gov.my/epgo mulai 1 April sehingga 25 April 2015 Mod Pertukaran Guru Sesi Jun 2015 Pertukaran Guru Antara Bahagian ... Read More »

Semakan Keputusan Matrikulasi Sesi 2015/ 2016 Secara Online Dan SMS

semak matrikulasi

Semakan keputusan tawaran Matrikulasi sesi akademik 2015/ 2016 secara online. Menerusi makluman rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), semakan tawaran ke Matrikulasi akan diumumkan dalam tempoh 30 hari selepas keputusan SPM 2014 diumumkan keluar. Seperti sedia maklum, result SPM 2014 telah pun diumumkan keluar pada 4 Mac 2015 lalu. Oleh itu, tawaran matrikulasi akan diumumkan keluar pada minggu kedua bulan April ... Read More »

Semakan Tawaran Tingkatan 6 Sesi 2015-2016

semakan

Semakan keputusan tawaran kemasukan pelajar ke tingkatan enam (6) sesi 2015/2016 boleh dibuat mulai minggu ketiga (3) pada bulan April 2015 Keputusan tawaran kemasukan ke tingkatan 6 boleh di semak menerusi aplikasi semakan di sudut E- Perkhidmatan Berkala, Portal Rasmi Pendidikan Malaysia Sebagai makluman, tarikh sebenar untuk membuat semakan berkenaan juga akan diumumkan di Portal Rasmi Pendidikan Malaysia (KPM) menerusi ruangan pemberitahuan ... Read More »

Scroll To Top